Happy At Work | CODABOXDe medewerkers van Codabox kregen in 2019 een splinternieuw kantoor. Zoals dat gaat bij nieuwe gebouwen zijn de muren oogverblindend wit, moeten alle meubelen nog een vast plekje krijgen en ontbreekt er hier en daar nog een leuk stukje decoratie. Perfect dus om die nieuwe, spierwitte muren onder handen te nemen en hun nieuwe kantoor meteen te voorzien van een kleurrijk likje verf. And that’s where we come in!
|
Stijl en themaCodabox wil een inspirerende een aangename werkomgeving creëren voor de werknemers. Dit sluit dan ook perfect aan bij een mix komische, speelse en hippe muurschilderingen die over het volledige kantoor verdeeld worden. Het concept bestaat uit verschillende kleurrijke doodles die geïnspireerd zijn op de business van Codabox. Om het geheel toch een bepaalde rust te laten uitstralen, wordt er voldoende gebruik gemaakt van de witruimte. Zo oogt het geheel niet té druk. Er moet af en toe ook nog gewerkt worden!
|
Het verhaal van Codabox
Codabox digitaliseert papieren, financiële documenten en transacties met behoud van de veiligheid en geheimhouding die inherent zijn aan deze transacties. Transacties zijn: bankafschriften en betalingen, verkoop en aankoopfacturen, betalingen, payroll documenten. De doodles kunnen dan wel een speelse insteek hebben, maar als je goed kijkt zie je dat ze steeds een link hebben met hun business. En dat zorgt nu ook net voor de sterkte van het concept, subtiel en doordacht.
|
Keuze van de kunstenaar
Op basis van het voorgestelde concept zijn wij op zoek gegaan naar de geschikte kunstenaar. Hoe gaat dat in zijn werk? Bij Treepack hebben we een enorm uitgebreid kunstenaarsnetwerk. Allemaal ambachtsvolk waar we graag mee samenwerken, die te vertrouwen zijn en die elk hun eigen stijl hebben. Voor Codabox werd de stijl afgeklopt op gestileerde doodles. Uit ons arsenaal van kunstenaars die vertrouwd zijn met deze stijl, koos Codabox resoluut voor JangoJim.
Designs
Concept: check. Kunstenaar: check. Nu de designs nog! And this is where the magic happens...
Voorstudie
We kwamen natuurlijk niet zomaar met onze emmers verf en spuitbussen het kantoor van Codabox binnengevallen. Nee, we tekenden een 3D-model van de volledige ruimte uit en selecteerden we samen met Codabox de meest geschikte oppervlaktes.
Zoals te zien op de renders, kozen we niet enkel voor vlakke muren. Ook een groot deel van de pilaren en enkele tussenschotten moesten eraan geloven. Hoe verliep de selectie? Rekening houdend met een aantal key elements: lichtinval, plaatsing meubilair, afmetingen, ondergrond van de oppervlaktes (glas, gyproc, snelbouwsteen…). Uiteindelijk is alles mogelijk: van plafond tot muur, tot tafels en kasten.
Het belangrijkste om in het achterhoofd te houden? De 3 doelstellingen die vooropgesteld zijn, want daar werken we uiteraard naar toe.
Zoals te zien op de renders, kozen we niet enkel voor vlakke muren. Ook een groot deel van de pilaren en enkele tussenschotten moesten eraan geloven. Hoe verliep de selectie? Rekening houdend met een aantal key elements: lichtinval, plaatsing meubilair, afmetingen, ondergrond van de oppervlaktes (glas, gyproc, snelbouwsteen…). Uiteindelijk is alles mogelijk: van plafond tot muur, tot tafels en kasten.
Het belangrijkste om in het achterhoofd te houden? De 3 doelstellingen die vooropgesteld zijn, want daar werken we uiteraard naar toe.
Design voorstellen
De geschikte muren en andere oppervlaktes zijn gekozen: op naar de design fase! Op basis van de moodboards en alle andere interne input gaat de artiest (of soms zelfs artiesten) aan de slag. Er worden verschillende variaties voorgesteld van stijlen, vormen en tekeningen. Ook hier is feedback van de klant erg belangrijk. Codabox vond het bijvoorbeeld erg belangrijk dat de designs de activiteiten van het bedrijf weerspiegelden. Daarom werd er een switch gemaakt van brave doodles naar ruwere, to-the-point tekeningen die écht knallen. De less is more mentaliteit trekt de kunstenaar hier ook door in het kleurgebruik van de tekeningen. Dat zie je in onderstaande tekeningen ook terug.
Kleurstudie
We kunnen een mural niet zo zwart-wit zien als: pak een muur, zorg voor verf en schilderen maar! En komen een heleboel studies, probeersels en ontwerpen bij kijken. Een van de belangrijke punten is bijvoorbeeld een gedetailleerde kleurenstudie. Op basis van de voorgestelde designs gaven we Codabox de keuze uit enkele designs...
3D renders
Knap zo’n resem doodles. Maar hoe ziet er dat nu effectief uit in een kantoorruimte. Dat blijft voor veel klanten een vaag idee. Daarom zorgen we vaak voor een duidelijke 3D-render. Zo krijgt iedereen een perfect beeld van de plaatsing, de grootte én de impact die zo’n muurschildering heeft.
Het langverwachte eindresultaat
‘t Is altijd spannend wanneer de werknemers eindelijk het resultaat te zien krijgen. Bij Codabox was de ontlading groot. Fantastisch om te zien hoe we door een mooie samenwerking tussen het management, Treepack en Jangojim een bende Codaboxers een glimlach op hun gezicht konden toveren.
The making of
Voor de werknemers is het altijd leuk om te zien hoe hun kantoor een transformatie meemaakt. Vaak maken we vanuit Treepack dan ook een making of video van start tot oplevering. “Weet je nog hoe ons kantoor er uit zag voor die vette mural?”. Even terugblikken kan hieronder!
Finale oplevering
En last but not least: het resultaat. We blikken even terug op de 3 doelstellingen die we vooraf samen met hun management opstelden:
- Aanpakken van kale oppervlakken met interessante muurschilderingen?
Check! Het resultaat spreekt voor zich. - Eyecatcher: nieuwsgierigheid opwekken bij de passanten en bezoekers?
Check! Wij zouden ook twee keer kijken als we zo’n kantoor binnenwandelden. - Aangename en inspirerende omgeving op de werkvloer?
Check! Geen saaie, witte muren meer. Wel een toffe werkruimte met coole muren!