Murals & Street Art voor je gemeente

Wil je dat de inwoners van jouw stad of dorp zich verbonden voelen?
Of wil je toeristen aantrekken op een unieke manier? Kies dan nu voor een aantal prachtige muurschilderingen in jouw stad!

De voordelen van muurschilderingen zijn eindeloos. Laat bezoekers verborgen parels van buurten ontdekken, geef een serieuze boost aan de lokale detailhandel en versterk het algemene welzijn in de buurt. 

Ontdek hieronder wat street art in jouw stad kan betekenen.

Interesse?

Tijdens elke fase – van het eerste gesprek tot de plaatsing en productie – zorgen wij ervoor dat de communicatie transparant blijft en dat je op alle fronten op de hoogte wordt gehouden.

Maak een afspraak met onze Mural Experts:

1 | Verbind jouw inwoners

Manu Claes, burgemeester van de Scherpenheuvel-Zichem is een van onze tevreden klanten. Hij wilde zijn gemeente nieuw leven inblazen met een aantal muurschilderingen. Eén van deze meesterwerken won zelfs de prijs ‘Best of Belgian Street Art 2020’!

Door de positieve impact op de inwoners van de frisse wind die nu door zijn stad waait, besloot hij een 4-jarig street art masterplan uit te rollen op tal van nieuwe locaties.

2 | Lok meer toeristen

Onze muurschilderingen zullen jouw inwoners verliefd maken op jouw stad, maar ook de lokale economie een boost geven. Kunstliefhebbers van over de hele wereld zullen afzakken om een bezoekje te brengen en de unieke wandel- en fietstochten te ontdekken.

Door deel uit te maken van de Street Art Cities gemeenschap wordt jouw stad opgenomen in reisgidsen en ontdekkingstools voor steden. En dan hebben we het nog niet over de positieve impact op lokale winkels en ondernemers gehad. Nog een juweel voor bij op de kroon! 

3 | Betrek je inwoners

Steden zijn altijd op zoek naar nieuwe en betere manieren om inwoners met elkaar in contact te brengen en een harmonieuze gemeenschap tot stand te brengen. Met onze participatieve aanpak kunnen wij ervoor zorgen dat jouw muurschilderingen er niet alleen geweldig uitzien, maar ook breed gedragen worden door de inwoners. Met behulp van intensieve dialogen en creatieve workshops, is het eindresultaat altijd een samenwerking tussen de stad, haar bewoners en de kunstenaar.

Maak je straten mooier met Tour Elentrik®

Heb je al gehoord van onze succesvolle buurtprojecten? 

Wij nemen jouw straten onder handen met kleine ingrepen en kunstwerken gemaakt door lokale en professionele kunstenaars. 

We zijn er trots op te kunnen zeggen dat we kansen hebben gecreëerd voor meer dan 500 kunstenaars en meer dan 900 elektriciteitskasten in het hele land hebben beschilderd!

Zijn die van jouw gemeente de volgende?

41c49f50-8255-11ea-9ab7-3a0cb2c85411

Showcase

Samen met de stad Eindhoven zijn we in 2017 het project "Tunnelvisie" gestart, waarbij viaducten, tunnels en soortgelijke structuren worden getransformeerd.

Het is gericht op een veiligere en aangename ervaring voor fietsers en voetgangers die door deze meestal donkere en ongemakkelijke plekken rijden. Bovendien ontmoedigt het kunstwerk vandalisme zoals graffiti-tagging.

Tot nu toe hebben we 6 tunnels in Eindhoven getransformeerd.

Krasjels Ninove


Ninove heeft het initiatief genomen om kunst in de openbare ruimte te promoten en schakelde  Treepack in om muurschilderingen te maken op verschillende publieke plaatsen

Bekijk project »
Bekijk alle projecten

School Sint-Pieters-Leeuw


“Packed for the Future” is een mural die erg strategisch gelegen is in Sint-Pieters-Leeuw om de omgeving op te fleuren en een inspirerende en activerende

Bekijk project »
Bekijk alle projecten

Sporthal Averbode


Onze muurschildering op de gevel van de sporthal te Averbode, in het hart van Scherpenheuvel activeert bezoekers om sportief aan de slag te gaan. Deze

Bekijk project »
Bekijk alle projecten

Groen licht voor kunstwerk ‘Tienen Transformeert’


Enkele seconden stilstaan in je auto op een kruispunt, dat is nu juist een plezier door het zicht op een prachtige muurschildering. Met passie voor

Bekijk project »
Bekijk alle projecten

Treepack viert carnaval in Heist met muurschildering van Brecht Evens


Elk jaar is Heist het bruisende hart van carnaval. Magnifieke evenementen en festiviteiten maken het tot een geweldig gemaskerd feest dat de creativiteit van de

Bekijk project »
Bekijk alle projecten

Peerse fauna en flora extra in de verf dankzij verbluffende muurschildering.


Water, grasland en weide. Al fietsend ervaar je deze natuurlijke omgeving in de stad Peer. Doordat de Tunnel aan het dommelhuis is opgefleurd met een

Bekijk project »
Bekijk alle projecten

De mural van Treepack, brengt het DNA van Tunity over op onze medewerkers. Zij geraken dagelijks geïnspireerd door dit iconisch beeld. Het is de start van onze onboarding en het ademt echt uit wie we zijn!

Een pitstop bepaalt het verschil tussen winst en verlies. Onze slogan “Wij geven onze klanten een oneerlijk voordeel” wordt zo gevisualiseerd en tot leven gebracht.

Klanten geraken geïntrigeerd en voelen zich letterlijk in de driver’s seat. Hun avontuur start dan met het juist gevoel. Als bedrijf zijn we zo tevreden dat we niet kunnen wachten op onze tweede muur!

Fabio Romagnoli

CEO van Tunity

“Ik had nooit gedacht dat onze samenwerking zo’n impact zou hebben.

We keken uit naar de ontwerpen en waren verrast omdat het iets bleek te zijn wat we in onze dromen helemaal niet hadden verwacht. En toch was het voor velen meteen BAM!

Het is een resultaat dat ons sprakeloos maakt. Een werk met een enorme impact, de hele gemeenschap heeft het erover. Het is de kers op de taart.

Bedankt dat je onze visie een gezicht hebt gegeven! Goed gedaan!”

Dieter Rodeyns

Directeur van basisschool De Suikerspin Tienen

“De reacties op de recent gerealiseerde straatkunst in onze stad zijn louter positief. Naast het feit dat de muurschilderingen het straatbeeld enorm opfleuren, hebben ze ook een aantal positieve sociale effecten. Veel fietsers en voetgangers (her)ontdekken onze stad dankzij deze prachtige muurschilderingen. De nieuwe straatkunst in onze stad heeft inwoners van alle leeftijden echt bij elkaar gebracht en ze op een moderne manier naar buiten laten gaan. Op deze manier hopen we als stad ook een jonger publiek aan te trekken.”

Manu Claes

Burgemeester van Scherpenheuvel-Zichem

Ontdek in 5 stappen hoe onze murals tot stand komen

Een mural zorgt voor een enorm grote impact.  

Ons team van mural experten gidst jou met bewezen technieken door het creatieproces van jouw toekomstige mural.

Klik op de pijltjes om meer te weten te komen

Klik voor meer informatie
Overview

STAP 1: ONTDEKKINGSFASE

Samen ontdekken we het doel van het kunstwerk en luisteren we aandachtig naar jouw behoeften en wensen vooraleer we een eerste voorstel uittekenen.  

Zet de eerste stap van jouw mural project
Discovery

STAP 2: CONCEPTFASE

Na de bevestiging op ons voorstel houden wij een creatieve brainstormsessie om het concept voor jouw mural voor te bereiden. Tijdens dit gesprek verdiepen we ons in jouw voorkeuren qua stijl, thema's en kleuren.  Weet je niet goed wat je wilt? Laat je dan verrassen door het talent van onze art directors!

Zet de eerste stap van jouw mural project
Concept

STAP 3: CREATIEVE FASE

Ons creatieve team maakt een gedetailleerd ontwerp voor jouw project. We starten met een voorlopige schets, die we uitwerken tot een full blown ontwerp dat je van je sokken zal blazen.

Je kan onze kunstenaars natuurlijk ook carte blanche geven en je laten verrassen.

Zet de eerste stap van jouw mural project
Design

STAP 4: UITVOERING

Het definitieve ontwerp staat vast. Nu is het tijd om zorgvuldig te plannen wanneer jouw muurschildering zal worden geschilderd.

Voor een optimale duurzaamheid van het artwork voert ons team een technische analyse van de ondergrond uit om de geschikte materialen te kunnen bepalen. 

Tijdens de uitvoeringsfase hechten wij veel belang aan veiligheid en netheid.

Zet de eerste stap van jouw mural project
Production

STAP 5: PR & PROMOTIE

Ben jij net zo trots op het resultaat als wij? Dan wil je het vast delen met de wereld. Ook voor deze stap kan je op ons rekenen. Street art is enorm populair en kan veel online en offline exposure genereren.   

Ons team van marketingspecialisten helpt jou bij de promotie van het project met interessante en inspirerende foto's en video's. Zo bombarderen we jouw muurschildering tot hét gespreksonderwerp van de dag.

Zet de eerste stap van jouw mural project
Deviltime Golden Moments

Bring your story to Life

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit. 

Contacteer ons

Treepack BV
Leuven, Belgium
Telefoon: +32 484 71 95 34
E-mail: hello@treepack.net

Get inspired

Schrijf je in op onze nieuwsbrief