Een Bloem – De Hemmekes – Scherpenheuvel

Het kunstwerk ‘Een bloem’ verbeeldt twee teddyberen die een kindertekening van een bloem aan de muur ophangen. De muurschildering oogt zacht en luchtig. Het ontwerp spreekt tot de verbeelding maar dekt een zwaarbeladen inhoud op een respectvolle en diepzinnige manier.

Het thema en onderwerp voor dit kunstwerk betreft een tragische en gruwelijke gebeurtenis: een brand in de woning die op deze locatie stond waarbij twee jonge kinderen uit een gezin het leven lieten.

In het ontwerpproces werd gekozen om dit onderwerp te visualiseren op een tedere, subtiele, diepzinnige en artistieke manier. Er wordt ingespeeld op de constructie die er gebouwd is zodat een lichte driedimensionale look & feel verwezenlijkt wordt door gebruik te maken van subtiele slagschaduwen.

Een eerder kleine en eenvoudige muurschildering met een grote beladenheid wat door iedere toeschouwer geapprecieerd kan worden. Een kunstwerk dat deze donkere pagina in de geschiedenis van de buurt in haar eenvoud én met alle respect tracht te verlich(g)ten.

Interesse?

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit.
Maak een afspraak met onze Mural Experts:

Andere projecten

Street art in Herentals

De gemeente Herentals heeft in samenspraak met Treepack enkele locaties omgetoverd tot kunstzinnige vertoningen. We hebben zoveel mogelijk de lokale jeugd en de buurt betrokken

Read More »

Bring your story to Life

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit. 

Contacteer ons

Treepack BV
Leuven, Belgium
Telefoon: +32 484 71 95 34
E-mail: hello@treepack.net

Get inspired

Schrijf je in op onze nieuwsbrief