Causa prima – VUB Brussel

In mei ’17 lanceerde stad Brussel een oproep om de oude en lelijke gevel van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) een make-over te geven. Wij nodigden verschillende Europese artiesten uit om een ontwerp te maken en uit zo’n 80 kandidaten kwam de Italiaanse artiest Gola Hundun uit de bus met zijn ontwerp “Causa Prima”.

Het concept

Doorgaans put Gola inspiratie uit natuurlijke elementen en spiritualiteit. Voor dit project geeft hij een weergave van de ‘stream of life’. Dat is een verwijzing naar het leerproces dat mensen in staat stelt om te groeien en zich te ontwikkelen en alle activiteiten op en rond de campus. De oranje-rode zon op de hoek van het gebouw wordt voorgesteld als een interessant anamorfisme. Alle blaadjes dwarrelen rond dit center point.

Als eerste grote project was het een grote uitdaging om aan alle wensen van de klant, de stad en alle andere betrokkenen te beantwoorden. Maar door alle neuzen in dezelfde richting te zetten, speelden we het klaar. Na liters bloed, zweet, primer, verf, regen en twee traantjes was het resultaat eindelijk daar. We besparen je alle details. Geniet maar gewoon van het resultaat!

 

TECHNISCHE SPECIFICATIES

  • Totale oppervlakte: 650 m2
  • Materiaal: betonnen platen
  • Samenstelling: acrylverf
  • Duur project: 14 dagen

Vrije Universiteit Brussel bevindt zich in de Paul Hegerlaan 1, Brussels, BE.

 

Met dank aan: Gola Hundun (the artist), Jaune (our friend in need and a serious artist indeed), Pieter ‘Nekvel’ Verbeke (our assistant) and the three-headed team of Oryzon Film makers.

Interesse?

Je hoeft niet in een vliegtuig te stappen om op avontuur te gaan. Onze muurschilderingen laten je de meest kleurrijke en dynamische aspecten ontdekken. Er is niets dat we niet kunnen opfleuren. Een paar kleurrijke accenten kunnen een wereld van verschil maken. The world is our canvas. Wij hebben enkel jou nog nodig. Help ons wat kleur in de wereld te brengen door vandaag nog contact met ons op te nemen.
Maak een afspraak met onze Mural Experts:

Andere projecten

AFAS – Kontich

Samen met AFAS software te Kontich hebben we de handen in mekaar geslagen om hun kantoren en opleidingsruimtes in een nieuw jasje te steken.  Onze

Read More »

Tour Elentrik XL Zoersel

De gemeente Zoersel is sinds kort een kunstwerk rijker. En niet zomaar een kunstwerk. Zij stapten in zee met streetart-collectief Treepack en kunstenaar Joris Lacroix

Read More »

Bring your story to Life

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit. 

Contacteer ons

Treepack BV
Leuven, Belgium
Telefoon: +32 484 71 95 34
E-mail: [email protected]

Get inspired

Schrijf je in op onze nieuwsbrief