Fireflies – Eindhoven

Het ontwerp voor deze tunnel in Eindhoven getiteld “Fireflies” of “Vuurvliegjes”, refereert naar Biolight, een technologische innovatie vanuit Philips waarin bacteriën worden gebruikt als energieloze verlichting. De inspiratie kwam door het bestuderen van lichtgevende organismes zoals vuurvliegjes, gloeiwormpjes, kwallen… (biomimicry). Het fenomeen bioluminescentieontstaat door een chemische reactie waarbij een enzym (luciferase) reageert met een lichtgevende molecule (luciferine).

Biolight maakt deel uit van een breder project – Microbial Home door Philips Design – waarin een ‘geïntegreerd cyclisch ecosysteem’ wordt gebruikt om traditioneel huisafval d.m.v. bacteriën te recycleren. Deze bio-innovaties herdefiniëren energieconsumptie in eigen woonst, maar kunnen ook toegepast worden als verlichting in publieke ruimtes. Zoals je kan zien in het ontwerp verlichten deze ‘gloeiende planten’ wegbermen, tunnels en overdekte passages, dienen als waarschuwingsstrips op trappen, of zorgen voor sfeerlicht in parken en op pleinen.

Met dank aan: Jamal

Interesse?

Je hoeft niet in een vliegtuig te stappen om op avontuur te gaan. Onze muurschilderingen laten je de meest kleurrijke en dynamische aspecten ontdekken. Er is niets dat we niet kunnen opfleuren. Een paar kleurrijke accenten kunnen een wereld van verschil maken. The world is our canvas. Wij hebben enkel jou nog nodig. Help ons wat kleur in de wereld te brengen door vandaag nog contact met ons op te nemen.
Maak een afspraak met onze Mural Experts:

Andere projecten

Bakkerij Cupers te Sint-Lambrechts-Herk pakt sinds kort uit met een monumentale muurschildering die letterlijk en figuurlijk hun ambacht in de verf zet. Sinds 1976 voorzien

Read More »

AFAS – Kontich

Samen met AFAS software te Kontich hebben we de handen in mekaar geslagen om hun kantoren en opleidingsruimtes in een nieuw jasje te steken.  Onze

Read More »

Bring your story to Life

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit. 

Contacteer ons

Treepack BV
Leuven, Belgium
Telefoon: +32 484 71 95 34
E-mail: [email protected]

Get inspired

Schrijf je in op onze nieuwsbrief