Harelbeke wereldstad – Murals voor voetgangerstunnel

Harelbeke – een klein maar gezellig stadje in het zuidwesten van België – is bezig aan een heuse transformatie op wereldniveau. Treepack draagt haar steentje bij met een nieuw kunstwerk in de voetgangerstunnel onder de spoorweg van Harelbeke station.

Artiesten Lobster Robin en Simon Mannaerts, beiden afkomstig uit het Antwerpse, ontwierpen een verhaal dat zich afspeelt in de Harelbeekse contreien, met een leuke insteek naar de natuur, de bewoners en hun geschiedenis.

Het kunstwerk is een abstracte collage van elementen die uitbeelden wat een stad nu juist betekent. De fragmentarische overlappingen die een soort moodboard voorstelllen voor Harelbeke worden verbonden door het landschap en de mensen. Dat is wat er centraal moet staan, aldus de artiesten.

Harelbeke zet met dit project ook in op duurzaamheid, hernieuwbare energie en een groene toekomst. Hun Sustainable Development Goals (SDG’s) zijn zoals vele steden tegenwoordig daarop gefocust, met het doel om van Harelbeke een stad te maken die klaar is voor de wereld van morgen.

De locatie van de tunnel grenst aan de Noordstraat en Zuidstraat, ter hoogte van het NMBS-station.

Ter voorbereiding van de muurschildering zijn we met 6 jonge creatievelingen van de kunstacademie aan de slag gegaan. Ze kregen een workshop graffiti van een van onze artiesten waarin hands-on werd uitgelegd over de verschillende technieken die professionele artiesten dagelijks gebruiken in de street art wereld.

Deze getransformeerde tunnel kwam ook in de krant:
HLN – Voetgangerstunnel krijgt kleurrijke make-over dankzij street art

Dit project werd tot stand gebracht door een samenwerking tussen Stad Harelbeke en Treepack. Onze dank gaat uit naar de leveranciers: Vanesco en North Sea Paints.

Interesse?

Je hoeft niet in een vliegtuig te stappen om op avontuur te gaan. Onze muurschilderingen laten je de meest kleurrijke en dynamische aspecten ontdekken. Er is niets dat we niet kunnen opfleuren. Een paar kleurrijke accenten kunnen een wereld van verschil maken. The world is our canvas. Wij hebben enkel jou nog nodig. Help ons wat kleur in de wereld te brengen door vandaag nog contact met ons op te nemen.
Maak een afspraak met onze Mural Experts:

Andere projecten

AFAS – Kontich

Samen met AFAS software te Kontich hebben we de handen in mekaar geslagen om hun kantoren en opleidingsruimtes in een nieuw jasje te steken.  Onze

Read More »

Tour Elentrik XL Zoersel

De gemeente Zoersel is sinds kort een kunstwerk rijker. En niet zomaar een kunstwerk. Zij stapten in zee met streetart-collectief Treepack en kunstenaar Joris Lacroix

Read More »

Bring your story to Life

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit. 

Contacteer ons

Treepack BV
Leuven, Belgium
Telefoon: +32 484 71 95 34
E-mail: [email protected]

Get inspired

Schrijf je in op onze nieuwsbrief