Laat je betoveren in Halle

De grootste muurschildering van België vind je in Halle

De achterzijde van het gebouw van Pacapime in Halle, een muur van maar liefst 2000 m2, kreeg een nieuw likje verf in de vorm van een prachtige muurschildering. In opdracht van de stad Halle creëerden we een monumentaal ontwerp voor dit gigantisch gebouw aan de Zinderende Zenne.

Het thema en de titel van het kunstwerk wordt ‘Het Betoverde Bos’

‘De betovering’ vertelt het verhaal van een jongen en meisje uit Halle. Ze wandelen elke dag door de prachtige natuur langs de Zenne naar school, maar zien elke dag wat nieuw zwerfvuil liggen. Op een dag nam het meisje een stukje papier vast, en vouwde hiervan een vogeltje dat ze eerder aan de oevers zag drinken. Het duurde niet lang voordat de jongen zei: “dat wil ik ook maken!” De daaropvolgende dagen werd het ineens een stuk properder aan de waterkant, en waren er plots veel meer dieren.

De missie rond het kunstwerk gaat trouwens nog verder. De bedrijfsmuur en omgeving worden opgewaardeerd én het creëert een groenbuffer door integratie van planten, bloemen en bomen. Het moet de inwoners en bezoekers bewust maken van de Zenne, tonen dat streetart een geweldige esthetische ingreep kan betekenen in de openbare ruimte en verbinding zoeken tussen en met de inwoners van Halle.


Het kunstwerk kadert binnen het project van de stad Halle, genaamd Zinderende Zenne, om de Zennevallei te verbeteren, op te fleuren en van een uniek imago voorzien. Het graffitikunstwerk op de muur van tweeduizend vierkante meter van de golfkartonproducent Pacapime zal een van de grootste blikvangers worden in het Zennepark. Het Zennepark streeft naar een mooie samenhang over de gemeentegrenzen heen tussen bestaande en geplande projecten in het projectgebied. Het streefdoel is de ontwikkeling van een langgerekt park met de Zenne als structurerende, blauwgroene drager, die moet zorgen voor een nieuwe Halse identiteit en die kan bijdragen aan de opwaardering van de woon- en leefkwaliteit in de stad. 

IN DE PERS

Met dank aan: Peter Geeraerts en de Technische Dienst van Stad Halle en de Vlaamse Overheid.

Interesse?

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit.
Maak een afspraak met onze Mural Experts:

Andere projecten

LiNK Engineering

Treepack heeft een nieuwe muurschildering voltooid op een gevel in de haven van Antwerpen voor het Antwerpse bedrijf Link Engineering. Het kunstwerk, genaamd “Linkwizard”, toont

Read More »

Bring your story to Life

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit. 

Contacteer ons

Treepack BV
Leuven, Belgium
Telefoon: +32 484 71 95 34
E-mail: hello@treepack.net

Get inspired

Schrijf je in op onze nieuwsbrief