Meer kleur op de speelplaats

Een school met een visie. Onze eerste mural van het seizoen staat volledig in het thema “Meer Kleur op de Speelplaats”. HHK/de Mozaïek contacteerde ons om een mural te maken die hun waarden vertegenwoordigt op een heldere en kleurrijke manier.

Het verhaal

We trapten het seizoen op gang met Digo Diego. Deze Spaanse designer, schilder en urban artiest heeft een veelzijdige achtergrond in projecten rond schoolomgevingen, urban art en multiculturele samenlevingen in heel Spanje. Over het concept van deze mural laten we Diego zelf aan het woord:

Onderwijs loopt door ons leven als een voortdurend proces. In dit artwork worden ontwikkeling en voortgang voorgesteld als de stam van een plant, waarvan de groei afhankelijk is van verschillende factoren die een rol spelen in onze jeugd en alles wat daar op volgt. De weg die we bewandelen is spannend en uitdagend en het einddoel lijkt soms wel de maan bereiken.

Zij aan zij met onze schoolloopbaan staat de zeer diverse maatschappij waarin we opgroeien, vertegenwoordigd door meerdere paden en wegen die we zelf kiezen. Het maakt niet uit welke trappen, treden, hellingen, deuren of ramen je ook kiest: voor elk ervan word je geleid door de context die ons omringt… Het gefluit van een vogel. Het handelsmerk van de kunstenaar komt telkens weer aan de oppervlakte: zwarte personages met een typische gezichtsuitdrukking. Hun armen en benen zijn steeds in beweging en tonen de emotie van wat er in hun omgeving gebeurt. In dit geval zijn deze figuren de eeuwige voorstelling van leerlingen en studenten.

De artiest baseerde zijn werk op zeven sleutelwoorden die het schoolbestuur hem gaf. Stuk voor stuk woorden die de visie van de school en de groei van elk kind dragen: ambitie, multicultureel, inclusief, participatie, innovatie, zorg, en studentengericht. Het was niet simpel om al deze waarden in het ontwerp te verwerken. Maar onze mastermind maakte het onmogelijke mogelijk door het werk af te ronden tussen zijn reizen van Madrid naar Valencia door. Je ziet duidelijk dat er lang is nagedacht over elke lijn, waardoor de artiest zelf enorm trots was op het resultaat.

 

TECHNISCHE SPECIFICATIES

  • Totale oppervlakte: 162 m2
  • Materiaal: bakstenen
  • Breedte: 9 m
  • Hoogte: 18 m
  • Samenstelling: acrylverf en spuitbussen
  • Duur project: 5 dagen

Interesse?

Je hoeft niet in een vliegtuig te stappen om op avontuur te gaan. Onze muurschilderingen laten je de meest kleurrijke en dynamische aspecten ontdekken. Er is niets dat we niet kunnen opfleuren. Een paar kleurrijke accenten kunnen een wereld van verschil maken. The world is our canvas. Wij hebben enkel jou nog nodig. Help ons wat kleur in de wereld te brengen door vandaag nog contact met ons op te nemen.
Maak een afspraak met onze Mural Experts:

Andere projecten

Bakkerij Cupers te Sint-Lambrechts-Herk pakt sinds kort uit met een monumentale muurschildering die letterlijk en figuurlijk hun ambacht in de verf zet. Sinds 1976 voorzien

Read More »

AFAS – Kontich

Samen met AFAS software te Kontich hebben we de handen in mekaar geslagen om hun kantoren en opleidingsruimtes in een nieuw jasje te steken.  Onze

Read More »

Bring your story to Life

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit. 

Contacteer ons

Treepack BV
Leuven, Belgium
Telefoon: +32 484 71 95 34
E-mail: [email protected]

Get inspired

Schrijf je in op onze nieuwsbrief