Point Of View – Vito Mol

Observatie, perspectief en balans werd het vertrekpunt voor een ontwerp aansluitend bij de visie van Vito op technologie voor een betere wereld. Het uiteindelijke kunstwerk ‘POINT OF VIEW’ is in feite een visualisatie van de slogan ‘Space is the place to really know the planet’. We kijken naar twee anoniem ‘geboetseerde’ personages die vanuit de ruimte, tussen de sterren, een ontlede aardbol zwevend in hun handen observeren.

Beide personages hebben dezelfde vormelijke uitwerking als de aardse stukken waardoor ze visueel samensmelten als een geheel. De een mannelijk en de ander vrouwelijk. Vanuit dit perspectief werpen de personages een globale blik op onze planeet en vergaart zo macroscopische kennis over de aarde. De houding en de blik van de personages stralen rust en intelligentie uit. De personages fungeren als metafoor voor satellieten, sensoren en drones.

Het dataspectrum aan verworven kennis wordt gevisualiseerd in de vorm van een kluwen aan satelliet/drone beelden. Deze beelden vertolken hier aarde, water en groen. Ook een stuk ijsgrond wordt verbeeld. De kluwen vloeit vanuit het ene standpunt samen in het hoofd van het personage en vanuit het andere standpunt lijkt de kluwen te vertrekken vanuit het hoofd van het personage en wordt ze zo terug het universum ingestuurd.

Interesse?

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit.
Maak een afspraak met onze Mural Experts:

Andere projecten

Krasjels Ninove

Ninove heeft het initiatief genomen om kunst in de openbare ruimte te promoten en schakelde  Treepack in om muurschilderingen te maken op verschillende publieke plaatsen

Read More »

Sporthal Averbode

Onze muurschildering op de gevel van de sporthal te Averbode, in het hart van Scherpenheuvel activeert bezoekers om sportief aan de slag te gaan. Deze

Read More »

Bring your story to Life

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit. 

Contacteer ons

Treepack BV
Leuven, Belgium
Telefoon: +32 484 71 95 34
E-mail: hello@treepack.net

Get inspired

Schrijf je in op onze nieuwsbrief