Drie nieuwe street art-werken in Scherpenheuvel-Zichem

Ongewone Italiaanse invloeden én lokaal toptalent, dat haalden we naar Scherpenheuvel-Zichem.

Na een geslaagde missie met Tellas in gemeente Eindhoven (NL) konden we het niet laten om deze artiest en zijn geweldige assistent uit te nodigen om één van de drie nieuwe locaties te voorzien van een sterk staaltje street art. Maar niet alleen Tellas was van de partij, we nodigden ook Lucia Wait (afkomstig uit Italië maar woonachtig in Antwerpen) en lokaal creatief genie TUZQ uit…

Tellas zette zich aan de begraafplaats Keiberg (Zichem). Dit werk symboliseert de unie tussen de aarde en de hemel. Deze herdenkingsmuur straalt nu met een serene gradiënt van blauw naar aardetinten, die een klein beetje verder overgaan naar het dienstgebouwtje met atypische fauna-elementen. 

Lucia Wait speelt met haar kunst maar al te graag in op de huidige situatie. Hoewel we met zijn allen gaan en staan voor solidariteit, is een omarming op dit moment niet vanzelfsprekend. Maar hier gaat ze dan ook sterk tegenin: we mogen elkaar niet loslaten!


Haar werk getiteld “Embrace the difference” prijkt nu op de Zuidervest in Scherpenheuvel. Een paar unieke figuren geven elkaar een innige omhelzing en zijn onlosmakelijk verbonden. Ze brengen een boodschap aan de inwoners van deze prachtige stad: “Wij laten mekaar niet los en samen komen we wel door deze moeilijke periode.”

Hier zie je Lucia nog een laatste hand leggen aan haar werk.

Lokaal toptalent TUZQ zette de trend voort in Testelt, op feestzaal Concordia. Je herkent het gebouw simpelweg niet meer terug! Hij toverde de grauwe muur om in een fraaie mural met vos en dotterbloemen, een kunstzinnige verwijzing naar het nabijgelegen natuurgebied De Demerbroeken. Om de hoek is ook een elektriciteitscabine onder handen genomen, waar diezelfde dotterbloemen terug in voorkomen.

In de media:

Met dank aan: Scherpenheuvel-Zichem, TVH, Tuzq, Lucia, Tellas & Fabio, Wouter & Jamal!

Interesse?

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit.
Maak een afspraak met onze Mural Experts:

Andere projecten

Street art in Herentals

De gemeente Herentals heeft in samenspraak met Treepack enkele locaties omgetoverd tot kunstzinnige vertoningen. We hebben zoveel mogelijk de lokale jeugd en de buurt betrokken

Read More »

Bring your story to Life

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit. 

Contacteer ons

Treepack BV
Leuven, Belgium
Telefoon: +32 484 71 95 34
E-mail: [email protected]

Get inspired

Schrijf je in op onze nieuwsbrief