Smates plaatst twee murals van kinderen in de Leuvense buitenwijken

De bewoners van de Pieter Nollekensstraat (net buiten het drukke centrum van Leuven) vroegen ons om de juiste kunstenaar voor de juiste klus te vinden.

Voor een ‘Kom-op-voor-je-wijk’-project, een manier voor bewoners om hun buurt op te fleuren met eigen initiatieven en ideeën, gesteund met fondsen van de stad, werden twee muurschilderingen gevraagd naast een handvol andere kleine ingrepen: een groenere straat door de stoeptegels open te maken en bomen en struiken te planten, dagactiviteiten tijdens de zomer, en ook een paar elektriciteitskastjes geschilderd in een vrolijk thema (daarover later meer).

Op vraag van de bewoners nodigden we Smates uit in Leuven. In minder dan twee weken tijd creëerde hij twee kleine pareltjes. De ene aan de zijkant van een klein appartementsgebouw en de andere in een elektriciteitscentrale (type 10000 volt). 
Prachtige resultaten, zoveel is zeker.

TECHNISCHE SPECIFICATIES

  • 2 bakstenen muren
  • 2 geschilderde portretten – acrylverf en spuitbussen
  • +/- 9 dagen schilderen
  • locatie: Pieter Nollekensstraat nr.3 + nr. 105
Met dank aan: The residents of the Pieter Nollekensstraat – more specifically An + Marie – for their warm-hearted and pro-approach to this project. Thanks to Smates – the artist – and Gerken Hoogwerkers for the lift.

Interesse?

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit.
Maak een afspraak met onze Mural Experts:

Andere projecten

LiNK Engineering

Treepack heeft een nieuwe muurschildering voltooid op een gevel in de haven van Antwerpen voor het Antwerpse bedrijf Link Engineering. Het kunstwerk, genaamd “Linkwizard”, toont

Read More »

Bring your story to Life

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit. 

Contacteer ons

Treepack BV
Leuven, Belgium
Telefoon: +32 484 71 95 34
E-mail: hello@treepack.net

Get inspired

Schrijf je in op onze nieuwsbrief