TIZARTE STREET ART PARCOURS ​2019

WHAT’S HAPPENING?

Dit was de derde editie van TIZARTE, op ‘t Eilandje in Antwerpen.

De komende jaren wordt deze buurt volledig opgewaardeerd. Sommige gebouwen worden afgebroken of heringericht, terwijl andere blijven staan om hun historische waarde voor stad Antwerpen in de verf te zetten.

Artiesten werden uitgenodigd om de gebouwen onder handen te nemen met street art en in de komende jaren zal dat nog meer gebeuren om nog meer de nadruk te leggen op het tijdelijke aspect van deze kunstvorm.

Meer info op www.partofantwerp.be of volg een gegidste street art tour via de Street Art Cities app (available on Android and iOS) to see last years artwork. 

WIE IS WIE?

Tizarte Street Art Parcours werd mede mogelijk gemaakt door:

…en alle deelnemende creatievelingen, artiesten, designers en zo veel meer!

​De opening op 31 augustus is er eentje om in te kaderen. Veel artiesten en familie kwamen langs voor een drankje en enkele toespraken. Later (rond 6u ‘s ochtends) keerden we huiswaarts.

We hadden veel om handen. Of beter gezegd, we hadden veel dingen om een hand mee te maken.

Check the photos below! In het thema TRASH ART, maakte FeoFlip een aantal installaties met letterlijk alles wat hij op straat en in de rivierbedding vond. Je zou ervan versteld staan hoeveel plastic afval dat was.

Op straat vonden we verschillende instrumenten, zoals deze deels werkende piano. Met een sprankeltje magie, onze getalenteerde Heziz en de creativiteit van FeoFlip trad deze schoonheid in geen tijd opnieuw in werking. Dit meesterwerk kwam tot stand dankzij donaties van over het hele land. Dit werk werd “OrchesTrash” gedoopt.
 

Daarnaast huurden we de bekende lokale artiest Larsen Bervoets uit voor een dubbele mural met Airlite, een luchtzuiverende verf. Deze vind je terug aan het Kattendijkdok Oostkaai 22.

Deze editie van Tizarte had een lichtjes andere aanpak met installaties, trash art en nieuwe partnerschappen als centrale thema’s. Zonder de hulp van het ervaren Piazza team, het wonderlijke Stormkop team en alle andere helpende handen was dit allemaal niet mogelijk geweest.

Met dank aan: Nictures voor de foto’s. Bug thanks (pun intended) aan jullie allemaal, en de mensen van Zanzibar, Part of Antwerp, Haven van Antwerpen!

Interesse?

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit.
Maak een afspraak met onze Mural Experts:

Andere projecten

Krasjels Ninove

Ninove heeft het initiatief genomen om kunst in de openbare ruimte te promoten en schakelde  Treepack in om muurschilderingen te maken op verschillende publieke plaatsen

Read More »

Sporthal Averbode

Onze muurschildering op de gevel van de sporthal te Averbode, in het hart van Scherpenheuvel activeert bezoekers om sportief aan de slag te gaan. Deze

Read More »

Bring your story to Life

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit. 

Contacteer ons

Treepack BV
Leuven, Belgium
Telefoon: +32 484 71 95 34
E-mail: hello@treepack.net

Get inspired

Schrijf je in op onze nieuwsbrief