Tour Elentrik XL Zoersel

De gemeente Zoersel is sinds kort een kunstwerk rijker. En niet zomaar een kunstwerk. Zij stapten in zee met streetart-collectief Treepack en kunstenaar Joris Lacroix om de relatie met zustergemeente Bohicon (Benin) extra in de verf te zetten. Zo werd er een levendige muurschildering gecreëerd die inspeelt op de natuurlijke omgeving van Benin en de gemeenschappelijke missie om bijen terug te laten floreren.

De gemeente Zoersel speelt al langer in op kunst in de openbare ruimte. En daar deed de streetart-organisatie Treepack nog een schepje bovenop. Zo werden er enkele gevels ter hoogte van het rondpunt op de Zoerselsteenweg opgefleurd met een kleurrijke muurschildering. De artiest, Joris Lacroix, ontdekte de openheid en warmte van de Zoerselse inwoners en creëerde als dank een natuurervaring die rechtstreeks uit het zuiderse Benin kan komen.

In het eindresultaat is een lokale imker te zien die zijn bijen verzorgt in het Zuiderse landschap van Bohicon (Benin). Dit thema weerspiegelt duidelijk de visie en missie van zowel Bohicon als Zoersel, beide gemeentes zetten erg hard in op het behoud van bijen in de natuurlijke omgeving. Deze kleine diertjes zijn onmisbaar in een gezond en evenwichtig ecosysteem. In Zoersel werd de laatste jaren dan ook gewerkt aan de creatie van een heus bijenbos. Een oppervlakte met maar liefst 1600 bomen en struiken waar bijen makkelijk nectar zullen vinden.

Tenslotte integreerde de kunstenaar de nutsvoorzieningskast aan de gevel mee in het kunstwerk. Een regelrechte verwijzing naar de bijenkasten die gebruikt worden in Benin om de bijen een duwtje in de rug te geven. Daarnaast is het ook een knipoog en teaser naar het volgende street art project in Zoersel, namelijk Tour Elentrik.

 

Met dank aan: Joris Lacroix

Interesse?

Je hoeft niet in een vliegtuig te stappen om op avontuur te gaan. Onze muurschilderingen laten je de meest kleurrijke en dynamische aspecten ontdekken. Er is niets dat we niet kunnen opfleuren. Een paar kleurrijke accenten kunnen een wereld van verschil maken. The world is our canvas. Wij hebben enkel jou nog nodig. Help ons wat kleur in de wereld te brengen door vandaag nog contact met ons op te nemen.
Maak een afspraak met onze Mural Experts:

Andere projecten

Bakkerij Cupers te Sint-Lambrechts-Herk pakt sinds kort uit met een monumentale muurschildering die letterlijk en figuurlijk hun ambacht in de verf zet. Sinds 1976 voorzien

Read More »

AFAS – Kontich

Samen met AFAS software te Kontich hebben we de handen in mekaar geslagen om hun kantoren en opleidingsruimtes in een nieuw jasje te steken.  Onze

Read More »

Bring your story to Life

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit. 

Contacteer ons

Treepack BV
Leuven, Belgium
Telefoon: +32 484 71 95 34
E-mail: [email protected]

Get inspired

Schrijf je in op onze nieuwsbrief