Treepack viert carnaval in Heist met muurschildering van Brecht Evens

Elk jaar is Heist het bruisende hart van carnaval. Magnifieke evenementen en festiviteiten maken het tot een geweldig gemaskerd feest dat de creativiteit van de carnavalisten op zijn best toont. Voor wat extra opfleuring schakelde Knokke-Heist de experts van Treepack in om een kleurrijke illustratie van kunstenaar Brecht Evens om te toveren tot een zotte muurschildering. 

Omdat de stoeten van de carnavalsparade zijn uitgegroeid tot de grootste van de provincie, participeren op dit moment talrijke andere verenigingen uit België en Nederland. Lang van te voren is gestart door verschillende deelnemers om het prachtige toonmoment te kunnen realiseren. Zo sloot street art organisatie Treepack zich ook aan bij deze feestelijke partij om het tot een unieke belevenis te maken.

Het idee werd om een monumentaal kunstwerk te creëren aan cultuurcentrum ‘HEY!’. Hier staat tijdens carnaval de grote tribune waar de burgmeester op zijn troon zit. Net zo pronkend zal de nieuwe muurschildering de omgeving mee opfleuren. Versterkt door het opvallende kleurenpalet van de Belgische illustrator Brecht Evens. In zijn ontwerp speelt hij met geometrie en contrasten. Volgens de Engelse krant The Guardian is hij zelfs de beste Belgische stripambassadeur sinds Hergé.

Ondanks de regen wist Treepack dit kunstwerk na twee weken schilderen te finaliseren. De muur toont nu een vrolijke parade met een overweldigende praalwagen en uitbundige feestgangers, verkleed in malle carnavalsoutfits. De opvliegende confetti spat kleurrijk van de zwarte achtergrond af. Door te spelen met verhoudingen, vormen en perspectief lijkt het evenement helemaal tot leven te komen. Iedereen wil er zijn om van het spektakel te kunnen genieten.

De elfde-van-de-elfde zal binnenkort het carnavalsseizoen worden geopend door het Hof Der Prinsen. Hiervoor zal het feest al beginnen. De gemeente Knokke-Heist nodigt je namelijk vriendelijk uit om op woensdag 19 oktober om 10 uur de officiële inhuldiging van de muurschildering van Brecht Evens aan ‘HEY!’ bij te wonen. Na de inhuldiging vindt er een korte receptie plaats.

Via volgende link kan je het volledige proces van de muurschildering aanschouwen. https://vimeo.com/761137016

Interesse?

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit.
Maak een afspraak met onze Mural Experts:

Andere projecten

LiNK Engineering

Treepack heeft een nieuwe muurschildering voltooid op een gevel in de haven van Antwerpen voor het Antwerpse bedrijf Link Engineering. Het kunstwerk, genaamd “Linkwizard”, toont

Read More »

Bring your story to Life

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit. 

Contacteer ons

Treepack BV
Leuven, Belgium
Telefoon: +32 484 71 95 34
E-mail: hello@treepack.net

Get inspired

Schrijf je in op onze nieuwsbrief