Tour Elentrik Klein Antwerpen

Portretten van bekende lokale kunstenaars

Tour Elentrik is een street art-project waarbij nutskasten worden aangepakt met een fris laagje verf. Een unieke manier om het straatbeeld op te fleuren!

Dit keer werd Klein Antwerpen onder handen genomen, en dat gebeurt allemaal in samenwerking met het district en de wijkvereniging. In voorbije edities waren Wilrijk en de wijk Luchtbal reeds aan de beurt, met enorm mooie resultaten als gevolg. Natuurlijk mag ‘t Centrum van onze wereldstad niet achterblijven. Al snel werd beslist om ook hier meer kleur in de straat aan te brengen.

Thema

Tour Elentrik in Klein Antwerpen kadert in een wel heel specifiek thema, namelijk bekende personages en kunstenaars die vroeger in Klein Antwerpen geleefd, gewoond en gewerkt hebben. Als eerbetoon kregen deze creatievelingen een portret op verschillende nutskasten doorheen de hele wijk. Op 10 verschillende locaties zijn de “echte” levende en hedendaagse Antwerpse schilders, street artists en kunstenaars aan het werk gegaan in de wijk tussen de Van Eycklei, Mechelsesteenweg en de Belgiëlei. Zij zorgden voor een eigen interpretatie van een portet van bekende Klein-Antwerpenaren zoals Wannes van de Velde, Paul van Ostaijen, Leo Bervoets en talloze anderen.

Zelf op pad

Ben je benieuwd naar hoe de kunstwerken er in het echt uitzien? Neem dan een kijkje op het platform van Street Art Cities en volg de route te voet, te fiets, of met een véloke van ’t stad.

https://antwerp.streetartcities.com/routes/tour-elentrik-klein-antwerpen-219

Interesse?

Je hoeft niet in een vliegtuig te stappen om op avontuur te gaan. Onze muurschilderingen laten u de meest kleurrijke en dynamische aspecten ontdekken.

Er is niets dat we niet kunnen opfleuren. Een paar kleurrijke accenten kunnen een wereld van verschil maken. De wereld is ons canvas, alles wat we nu nodig hebben ben jij. Help ons wat kleur in de wereld te brengen door vandaag nog contact met ons op te nemen.
Maak een afspraak met onze Tour Elentrik Coördinator:

Andere TOUR ELENTRIK locaties

Tour Elentrik Dendermonde

Verfraaiing van elektriciteit kasten in het thema Varken Samen met lokale en professionele kunstenaars werden in totaal 40 kasten omgetoverd tot heuse kunstwerken. Het project startte

Read More »

Tour Elentrik Lint

De straten in Lint zijn nu ook voorzien van meer kleur! Nutsvoorzieningskasten zijn vaak een doorn in het oog. Lelijk, vuil, gevandaliseerd,… Iedereen kent ze

Read More »

Tour Elentrik Denderleeuw

Denderleeuw onder hoogspanning! In Denderleeuw gingen 16 kunstenaars, waaronder twee duo’s, aan de slag. Zowel Denderleeuwenaren als professionele artiesten, maar stuk voor stuk mensen met

Read More »

Bring your story to Life

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit. 

Contacteer ons

Treepack BV
Leuven, Belgium
Telefoon: +32 484 71 95 34
E-mail: [email protected]

Get inspired

Schrijf je in op onze nieuwsbrief