Tour Elentrik Luchtbal (Antwerp)

Sinds dit weekend ziet Luchtbal er weer iets kleurrijker uit: zowel professionele kunstenaars als artistiek aangelegde buurtbewoners beschilderden er in het kader van Tour Elentrik de afgelopen twee weken nutskasten op dertien verschillende locaties.

“Op vraag van districtsschepen van Cultuur Femke Meeusen (Groen) kwamen nu dus de elektriciteitskasten in de wijk Luchtbal aan de beurt. Samen met ontmoetingscentrum BLOC 2030, dat onder meer een oproep deed in wijkblad Luchtpost, werd naar deelnemers gezocht: De reacties waren enthousiast. Sommige mensen zijn hier nu zelf aan het schilderen, terwijl anderen dan weer bijvoorbeeld hun eigen werk door een professionele artiest op een kast laten zetten.

Een stukje tekst uit de GAZET VAN ANTWERPEN (door Micha Bludts):

De artiesten kregen dit weekend op Luchtbal heel wat bekijks. Zo staat buurtbewoner Jozef – “geboren als sinjoor, maar ondertussen allang een echte Luchtballer” – met zijn smartphone druk foto’s te nemen van het werk van Jonathan de Vos. “Bij ons in de Dublinstraat zijn ze ook een kast aan het schilderen, iets wat ik ontdekte toen ik onlangs om 20u mee ging applaudisseren voor de zorgverleners. Ik vind het fantastisch, echt heel schoon.” “Het is lange tijd bergaf gegaan met onze wijk, maar sinds een paar jaar wordt er hier door het ontmoetingscentrum veel moeite gedaan, met steeds meer groen en regelmatig leuke evenementen. Zo laten ze de Luchtbal echt weer opleven en er is natuurlijk nog heel wat ruimte voor nieuwe initiatieven.

 

Heb je zelf ook foto’s van de kunstwerken? Tag ze met #TOURELENTRIK of stuur ons een berichtje met je mooiste foto!

Wandel de Tour Elentrik-route met de Street Art Cities-app!

Interesse?

Je hoeft niet in een vliegtuig te stappen om op avontuur te gaan. Onze muurschilderingen laten u de meest kleurrijke en dynamische aspecten ontdekken.

Er is niets dat we niet kunnen opfleuren. Een paar kleurrijke accenten kunnen een wereld van verschil maken. De wereld is ons canvas, alles wat we nu nodig hebben ben jij. Help ons wat kleur in de wereld te brengen door vandaag nog contact met ons op te nemen.
Maak een afspraak met onze Tour Elentrik Coördinator:

Andere TOUR ELENTRIK locaties

Tour Elentrik Dendermonde

Verfraaiing van elektriciteit kasten in het thema Varken Samen met lokale en professionele kunstenaars werden in totaal 40 kasten omgetoverd tot heuse kunstwerken. Het project startte

Read More »

Tour Elentrik Lint

De straten in Lint zijn nu ook voorzien van meer kleur! Nutsvoorzieningskasten zijn vaak een doorn in het oog. Lelijk, vuil, gevandaliseerd,… Iedereen kent ze

Read More »

Tour Elentrik Denderleeuw

Denderleeuw onder hoogspanning! In Denderleeuw gingen 16 kunstenaars, waaronder twee duo’s, aan de slag. Zowel Denderleeuwenaren als professionele artiesten, maar stuk voor stuk mensen met

Read More »

Bring your story to Life

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit. 

Contacteer ons

Treepack BV
Leuven, Belgium
Telefoon: +32 484 71 95 34
E-mail: [email protected]

Get inspired

Schrijf je in op onze nieuwsbrief